Oooey Gooey Brownies

På begäran kommer nu Ooey Gooey Brownies receptet.
Receptet hittade jag hos KALASGOTT och tjejen som har bloggen är med och tävlar hos Cake of sweden om att representera Sverige på världsutställningen Expo 2010 i Shanghai med detta receptet, så passa på och gå in och rösta här (Tävlingen avslutas idag) , för dessa är riktigt goda, speciellt när de stått i kylskåp några timmar...mums


Ingredienser 16 bitar

Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows/mina marshmallows
1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Så här gör man
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet och kakaon.
Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm.
Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen.
Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg.
Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät.
Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen!

* Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 3-4 timmar.
(jag kokade ca 3½ timme)

Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.

Det är ganska så krabbigt att bre på dulce de leche lagret på marshmallowsen, man fick lixom klicka ut den, då marshmallowsen är så kladdig...


Bild från kalasgott.blogg.se



Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

............................
    RSS 2.0............................