Hemma igen

                                          2010-01-31 @ 18:44:04
Nu är vi hemma i Diö igen.
Mamma ville gärna träffa Kalle lite innan vi åkte så när hon o Daniel kom hem (de har varit på samma konferens) stekte jag pannkakor och hon o Kalle gick ut en runda i snön.
Sen fikade vi allesammans innan vi packade bilen och begav oss norut.

Just nu har vi grejer lite överallt, lite i Vinslöv, lite i bilen och resten här hemma...


Nu är vi hemma iaf. o Kalle springer runt i sina "uggs" och jag har tänd massa ljus och eldat upp i 3 kakelugnar så nu är det söndagsmys innan det är dags för vardag imorgon igen.

Jag o Kalle blir nog kvar i Diö imorgon o åker sen ner till Vinslöv på tisdag..men man vet aldrig...

Jag åker gärna ner i morgon bara det börjar göra lite ont...eller ja ont har jag mer eller mindre hela tiden...men mera ont...



Pizza o Sommaren med Göran

                                          2010-01-31 @ 13:08:22
Det blev en riktigt lugn lördagkväll tillsammans med pappa, lillebror,Jennie, lilla Ella (Jennies systerdotter på 9mån) och Mio.
Vi åt pizza o kollade på film Sommaren med Göran.
Kalle var lite svartis på Ella och hon fick inte leka med bilarna..därimot ville han kramas med henne =)

Jag o Kalle kom in i säng förrän framåt 21:30, då var Kalle lagom trött, han tömde sin flaska, gav mig den och vände sig om och somnade...så skönt!!
Sen sov han till kl 8 imorse..

Hela förmiddag har han lekt med bilarna och kollar på barnprogram och så har han hjälp sin morfar med soporna och hänga upp tvätten.
När de var nere i tvättstuga blev han badsugen så han o jag passade på o bada även idag...ett badkar saknar jag i Diö, det hade varit så härligt..

Nu sover iaf. busungen i sin vagn och strax, om nån timme eller 2 kommer Daniel o mamma från konferensen.




Eko! och McDriven

                                          2010-01-30 @ 15:40:13
I natt trodde jag det var dags...men tji fick jag, det lugnade ner sig...h*n verkar trivas bra inne i magen även om det är trångt..

Men jag tror inte h*n stannar tiden ut (eller ja jag hoppas det iaf) idag har jag haft känningar till o från och tror både Mamma o Daniel är lite nervösa på konferensen i Åhus =)

Vi lämnade av Daniel där vid middagstid och sen åkte jag o Kalle till Eko!
Shoppade lite nytt schampoo och duschcreme, Kalle visade sin bästa sida också när han inte fick ett cars duschcreme som såg ut som en bil utan jag köpte en större flaska med Cars motiv istället, han stod upp o vagnen och skrek, härligt.. men han lugnade ner sig och sen kunde vi gå vidare i lugn o ro.
Vi handlade även badleksaker, kritor och ritblock, och Bilsport Junior så dagarna går lite fortare när det bara är han o jag här hemma.
O till mig blev det en stor godispåse o gräddebullar, eller ja jag tänkte bjuda på det ikväll för vi har bestämt med Lillebror o Jennie att vi ska äta pizza, och med pappa så klart..

Sen tog vi Mcdriven och köpte varsin hamburgare som vi åt i bilen innan vi åkte till Vinslöv o det är här vi är nu..
Kalle äter äpple från sin Happy Meal (jag åt upp pommesen =) och jag surfar..


Kalle häromdagen



Fredagsmys o Gipsmage

                                          2010-01-29 @ 22:25:35
När jag väl slitet mig från datorn igår så det det badbaljan för Kalle o duschen för mig...När jag var klar och Kalle fortfarnade satt i baljan såg jag att Mamma städat badkarsrummet så vi fortsatte o bada där tillsammans en låååång stund..mysigt och Kalle gillade att bada tillsammans... det var nog väldigt spännande.

När våra händer och fötter såg ut som russin steg vi upp och lagade lunch innan vi gick bort till mormor.
Kalle somnade gott när vi var 300m från Mormor så han fick fortsätta o sova ute i vagnen.
Han låg väl nerpackad i sin reimaoverall och min gamla åkpåse i manchester o päls =)

Jag o mormor hann med massa skvaller innan Kalle vaknade.
Kalle gick direkt bort till mormors leksakslåda och alla bilarna =)
När de lekt klart fika vi på glass o värma hallon innan vi tog vagnen och gick ner till Lansi, tyvärr hade de ingen overall i Kalles storlek (till hösten) på rean..så vi gick tomhänta därifrån..
Nästa stopp blev ICA innan vi vinkade hejdå till Mormor och gick hem till Mamma o pappa igen.

Sen åt vi kvällsmat där innan vi åkte hemåt småland igen...

Daniel åkte redan vid 6 imorse men jag o Kalle sov vidare till halv 8 sen låg vi kvar länge o myste o kollade på barnprogram innan vi steg upp o åt frukost.

När vi sen var mätta o påklädda åkte vi ut till Uthövdan och Hälsade på Anna, Lowa o 1an.
Kalle somnade dock 5min innan så han fick sova vidare i bilen.
Tyvärr sov han lite lite så det var en halvtjurig Kalle resten av besöket.

Något som var ännu tråkigare var att vi hittade löss på Kalle o mig...men det var väntat då vi träffat folk som har det så när vi fikat klart åkte vi ner till Älmhult för att handla lössmedel o gips på apoteket.

Så nu ikväll har vi bytt sängkläder och tvättmaskinen går för fullt med alla ytterkläder, mössor, sängkläder och andra kläder vi använt den senaste tiden.

Men lite roligt har vi också hunnit med.... vi har gjort en gipsmage, blev betydligt bättre denna gången med BH på o remsorna åt andra hållet...



Nu ska jag ta o slänga in en tvätt till så den är klar till imorgonbitti (kan bestämma själv när den ska va klar)
Sen ska jag fortsätta med ostbågarna innan jag ska krypa ner intill min numera arbetande sambo =)

Trevlig helg!





Gipsmage

                                          2010-01-29 @ 21:05:22
Nu ska det göras gipsmage sen ska det bloggas...strax tillbaka =)



Tågresa och snöstorm

                                          2010-01-28 @ 09:37:15
Jag och Kalle har precis ätit frukost framför tv:n.
Vi ska strax gå ner och duscha/bada och sen ska vi besöka min mormor.
Blir nog ett besök på Lansi också (Barnklädesaffär här i Vinslöv)
Sen får vi se om vi åker in till Kristianstad eller inte.. beror på när Kalle vill sova idag.

Tåg resan ner igår gick överförväntan, Kalle var jätteduktig även om han hade lite myror i byxorna.
Jag hade laddat upp med dricka, russin, frukt och pannkakor.
Vi fick vänta 30 min i Hässleholm tåget till Vinslöv men det var bara skönt för då kunde Kalle sträcka lite på benen.
Vi anlände till Vinslöv lagom till Daniels rast så han stod på stationen när vi klev av och sen skjutsade vi tillbaka honom till Skandiform, vi var inne o sa hej till pappa/morfar också.

Sen intog vi soffan här hemma, de kändes i ryggen att vi reste utan vagn, vill inte ha Kalle springades själv vid tågen som blev lite bärande till o fram tågen.

Vi hade först tänk åka ner framåt kvällen men valde att resa vid middag istället och det är jag glad över för vilket väder det blev....snöstorm..

Men lite duktiga var vi och tvättade scootern som var skitig nere i duschen och Kalle badade, för andra gången igår..vet att det inte är bra att bada för mycket nu när det är så kallt och Kalle inte är äldre men om han inte får står han utanför och skriker som för allas skull får han bada hur mycket han vill =)


Kalle busade hela kvällen och när det var dags att sova var det inga problem, hemma sover han ju i egen säng och Daniel nattar men här skulle han o jag sova tillsammans i en dubbelsäng (det brukar vi men med blandade resultat) men han drack upp sin flaska nyponsoppa och gosade sen in sig nära nära mig och somnade..Skönt!

Vid halv 4 vaknade han till o satte sig upp men somnade om direkt i min famn...efter det passade jag på o upp o kissa..tyvärr kunde jag inte somna om och låg vaken till familjen började stiga upp här hemma,men sen lyckades jag somna om och vi sov till 07:30.

Nu leker han med alla bilarna här hemma och jag fastnade här, men strax ska vi ta tag i dagen och göra vid oss.




BM besök och IKEA

                                          2010-01-26 @ 21:28:35
Natten blev inget rolig igår.
Tror Kalle kände på sig att det var något,
Han somnade i sin säng men kom in till mig vid 23 (Daniel sov i extrarummet) när han såg att Daniel inte låg på sin sida gick han tillbaka in till sitt rum så jag kallade in Daniel så han kunde natta om honom , det ville dock inte unge herr petersson.
Till slut kom båda in till mig men inte ens då skulle Kalle sova, han blundande o skrek, sparkade på Daniel men till slut över 1 timme senare somnade han.
Själv sov jag jättekasst, tyckte synd om Daniel som behövt sova och var rädd att han skulle försova sig så efter att jag varit uppe o kissat vid 03:30 sov jag inte mycket, låg mest o kollade på klockan.
Så jag väckte Daniel innan klockan ringde vid 05:30 o sen lyckades jag faktiskt sova lite till..
Kalle därimot sov till 8:45!! Just idag när vi skulle va hos barnmorskan vid 10:45.
visst 2 timmar är mycket tid men inte när Kalle ska göra allt själv, bara frukostmackan tog låååång tid och sen skulle vi duscha och klä på oss och packa lite grejer + att vi skulle hämta Anna i Uthövdan...
Men till slut kom vi iväg, något sena...tror vi blev en kvart sena till BM men det gjorde inget..

Besöket gick iaf. bra...Järnvärdet var fortfarnade lite halvdåligt och det är mitt eget fel så jag slarvat lite med järntabletterna, därimot äter jag leverpastejmacka nästan varje dag!
Jag hade gått ner 0.4kg , (fast jag krängt alldeles för många gräddbullar på senaste) SF måtet var 35cm och hjärtat slog så fint... Kalle o Anna var med inne när vi lyssnade på hjärtat och mäte magen och Kalle blir lika fundersam varje gång =)

Efter BM besöket åkte vi till IKEA för lite shopping, Kalle provsatt sofforna och hade gärna provlegat alla sängarna om han bara fått.
Vi passade på och äta lunch där också, perfekt då varken jag eller Anna va så sugen på att laga middag =)
Det blev ingen dyr shopping men jag fick ändå med mig en hel del och en hel del MOTION...för när vi var vid kassorna fick vi gå hela vägen tillbaka till kökavdelningen = MASSA uppförsbackar...lagom jobbigt och det känns nu...

Lite av dagens shopping:




När vi kom hem blev det soffan för min del och vagnen för Kalle...innan vi lagade kvällsmat som stod klar lagom till Daniel kom hem från sin första arbetsdag på Skandiform.

Resten av kvällen har fortsatt i soffan...har haft och har fortfarande grymt ont i ischiasnerven/ryggen/fogarna..
Så jag ska strax gå o lägga mig med vetepåse och hoppas det går över till imorgon..

För imorgon ska jag o Kalle åka tåg utan vagnen...ska bli spännande...





Vinslövbesök

                                          2010-01-25 @ 14:25:45
Igår hade vi en heldag i Vinslöv.
Vi började med fika hemma hos fam. Åberg/Gustavsson.... Kalle var i himmelriket bland Antons alla bilar, grävmaskiner och 4 hjulingar.

Sen var det dags för Kalles vila och jag intog mamma o pappas soffa tillsammans med Jennie medans mamma lagade kvällsmat.

Daniel, pappa och lillebror åkte först en sväng till pappas jobb där Daniel börjar på tisdag för att kolla vad han ska göra osv. sen åkte de till Hässleholm och köpte bil...en vit 740 raggar bil =)

Mormor gjorde oss också sällskap till maten...trevlig och lugn söndag med massa god mat....Kalle var det fullt ös på som vanligt, han lekte med bilarna, dansade och busade i massor...

Kalle somnade i bilen hem och sov sen vidare i sin egen säng.... några timmar senare kom han tassades till mig (Daniel var fortfarnade uppe) men jag märkte inget förrän han satt i vår säng... Upp tidigt skulle han iaf. redan lite över 7.
Själv tog jag sovmorgon.. för detta är sista dagen som jag har Daniel hemma på morgonen på ett bra tag.
Han börjar kl 6 nere i Vinslöv.
Vi kommer sova några nätter nere i Vinslöv och några hemma (då följer vi med ner på morgonen)

Imorgon kommer vi dock bli kvar här uppe, jag har BM besök inplanerat.
Så jag har bokat Tant Anna som följer med mig och Kalle...blir lite lättare o va 2 även om hon inte kan lyfta p.g.a. sin opererade hand.
Blir en sväng på IKEA också =)

Nähä nu kom Daniel in från garaget så jag ska va lite social....







Ananas och Rolandz

                                          2010-01-23 @ 18:55:31
Jag sitter här i min ensamhet o äter Ananas och lyssnar på Rolandz, härlig lördagkväll =)
Får passa på o blogga lite innan killarna kommer hem.

Det blev inget badade idag då Zacharias har fått vattenkopper och det vill vi inte ha hem här nu..

Och det var nog tur det för vi har haft en smågnällig Kalle här hemma..
Han och Daniel var borta hos Ola o Wilma o åkte pulka o fikade i förmiddags och nu är de i Barkhult hos Daniels föräldrar.

Han har varit väldigt generös med pussandet idag iaf....han pussas med öppen mun och så tycker han det är jättekul att ut med tungan och sen gnida sitt ansiktet mot mitt....härligt kladdigt haha...

Annars är han väldigt pappig om kvällarna och nätterna, bara Daniel duger att natta och Daniel ska ligga på hans arm och så lägger han den andra om honom, de har riktigt mysläggningar.
Och igår kväll vaknade han innan Daniel gått och när han såg det gick han o la sig i sin egna säng igen...den lilla pappagrisen.

o det är faktiskt rätt skönt att han är så pappig då jag inte kan ligga i juniorsäng, jo jag kan men då får inte Kalle plats för magen haha... oh jag orkar inte bära och busa lika mycket som Daniel...speciellt idag då jag varit ovanligt trött och hängig men jag hoppas det bara är en tillfällig svacka..
Men det har blivit mycket vilande idag.

Imorgon ska vi till Vinslöv, Daniel har som sagt fått jobb där nere och imorgon ska vi försöka få ihop allt..
Vi kommer bo där nere hela familjen till o från... så jag slipper köra själv ner till Vinslöv om det skulle sätta igång.
Och sen kommer vi förmodligen bo där nere den första tiden...Min snälla Mamma kommer ta lite semesterdagar så hon kan hjälpa mig.. Guld värt!


Vår lille busunge som inte använder napp....bara ibland =)




Tacos och lets dance

                                          2010-01-22 @ 21:51:30
Det blev shoppat en hel del igår på Langes.. 3 par Jeans och 1 skjorta fick följa med hem...
Levis jeans med garanti som förhoppningsvis håller....

Kalle var jätteduktig och gick runt i butiken med sitt paket russin och bara tittade =)

Idag tog vi en lugn förmiddag, Kalle o Daniel var ute en stund i snön och åkte pulka och busade.
Och nu i eftermiddag var vi nere en kort runda och badade, tyvärr har de alldeles för kallt i lokalen o vattnet så Kalle frös efter bara några minuter, trist då han verkligen tycker om att bada..
Men vi ska nog till Olofström imorgon och bada med fam. Svensson/Sköld o där ska det vara lite varmare.

När vi hade badat klart blev det en snabbhandling på Maxi, för några månader sen handlade vi flera fredagar i rad och varje gång blev vi "kollade" (Självscanning) och då vägrade Daniel handla på fredagar men så den senaste tiden när vi handlat med självscanningen har det inte varit några problem...men idag åkte vi på kontroll igen..så klart en fredagkväll men som tur hade vi inte handlat så mycket och allt stämde.. vi hade ju vår egen scannare i kundvagnen, Kalle hjälper till o trycka på knappen =)

Nu ikväll har vi haft Svensson kväll med Tacos, lets dance och fruktsallad.
Just nu nattar Daniel en arg Kalle, nyponsoppan är slut och mjölk dög inte ikväll.. hoppas han nöjer sig med nestles dricka... envis som han är..

Annars så har Daniel äntligen fått lite jobb...tror de var 2 mån nere på min pappas jobb... SKÖNT!
Även om jag gärna haft honom hemma när bebisen väl anländer...men men..

Nu ska jag ta o läsa lite bloggar sen ska jag sova!!

Avslutar med lite nya smyckes bilder









Kom ut snart....

                                          2010-01-21 @ 13:59:32
Igår var vi på Öppna förskolan hela familjen lugnt o skönt då det endast var 2 barn till där..
Verkar som om det går lite sjukdomar i Älmhult nu...b.la. vinterkräksjukan *urk*

Efter det åkte vi till Maxi för lite shopping, Kalle var ovanligt lugnt och satt stilla i kundvagnen hela tiden och hjälpte till o trycka på självscanning knappen.

Efter lite mat o vila var det bus här hemma...



Kom ut snart!!

Kvällen därimot var ingen höjdare, Kalle skulle INTE sova och var uppe till kl 23..
Till slut somnade han i sin säng men bara nån timme för sen kom han tassandes till oss..
Sen var han vaken flera gånger i natt så ingen av oss fick nån vidare sömn.

Så när klockan var 8 gick jag o Kalle ner och lät Daniels få sovmorgon då han hade huvudvärk.
Vi åt leverpastej mackor och kollade på barnprogram.

Resten av förmiddagen har varit lugn, Kalle har lekt med sin bilar, på mattan, bordet och parkerat dem innanför mitt linne haha...
Nu sover han ute i vagnen och då jag är ovanligt trött idag så jag ska strax vila lite..

Sen blir det ett besök på Langes som förhoppningsvis har lite jeans till Daniel då alla hans är sönder..
o jag ska göra lite smycken som ska skickas idag =)

Min arbetskollega (olika skift bara) fick en liten dotter igår...så mysigt...Nu längtar jag ännu mer efter vår lilla bebis..

Daniels erbjöd sig precis o fixa lite ananas så gissar att han också längtar...eller är det svenska rallyt som hägrar.... =)




R.i.p Lennart

                                          2010-01-20 @ 18:09:50
Tobbe ringde precis med tråkiga besked.

Vår tokiga Katt Lennart dog idag....tråkigt men vi blev inte så förvånade då han gillade att ligga mitt på vägen..
Dock dog han inte av en bil utan dem hittade honom död på grannens loge.

3½ år blev han...

Lennart Petersson Larsson






Hur trött man än var på honom emellanåt så har jag massor av fina o roliga minnen av honom... det var han som höll mig sällskap när Daniel jobbade 2 skit...

Lilla Lennart...




Målflaggetrosorna är på och ananasen uppäten

                                          2010-01-20 @ 17:00:23
Målflaggetrosorna är på och ananasen uppäten.....

Nu vill vi träffa dig.....



Syskonvagnen

                                          2010-01-19 @ 22:22:02
Igår byggde vi om syskonvagnen från 2 sittplatser till 1 sittplats och liggkorg.
det var en klåfingrig Kalle och en Daniel med stort tålamod som fixade detta, själv höll jag mig till att läsa beskrivningen...




Kalle hjälper till och skruva =)






Färdig!


Nöjd blivande storebror =)



Finbesök och Cafe deres

                                          2010-01-19 @ 21:52:30
Idag fick vi finfrämmande från Ryd, vi möte upp Nathalie och Zacharias nere i Älmhult och sen tog vi en runda bland barnklädesaffärerna i centrum.
Jag shoppade INGET!
Därimot hittade jag ännu mer fint från Nameit, en tunika med vägar, skog och rosa små bilar..så söt och till det fanns tillhörande byxor och dreggellapp...

Därefter tog vi en fika på Deres innan vi åkte hemåt Diö, Kalle somnade i bilen men ville inte sova vidare när vi kom hem så vi hade 2 trött killar som skulle bråka om allt sen...lika envisa båda 2 =)

Nu ikväll har jag och Kalle sorterat tvätt, och plockat undan i hans rum och min lilla stora bebis har testlegat citykorgen =)

Nu sover han sen 2 timmar tillbaka...Dagens läggning tog 5min...det var en slagen hjälte som Daniel nattade.

Imorgon blir det öppna förskolan och ev. bad på haganäs.







GANGSTARPARTY

                                          2010-01-19 @ 21:42:54
Då var det snart dags för GANGSTARPARTY igen!!

Den 7 Mars kl 13:00 här hemma och du är välkommen!
Senast den 5mars behöver jag veta om du kommer..

Jag bjuder på fika..




Vårnytt till bebisen

                                          2010-01-19 @ 09:47:20
Mamma ringde iförgår och undrade vad den lill* i magen behövde i klädväg.
Blir det en pojke har vi en hel del, förutom långarmade bodies,2 delade velourset och bodiesuits.
Och blir det en flicka är det fritt fram och shoppa =)
Så jag tog en titt på lite olika hemsidor o hittade en massa vårfint:

Från NAME IT




Från H&M


Från LINDEX











Från LUNDMYR OF SWEDEN



Från SMÅFOLK



Från MOLO







kalle 1.5 år

                                          2010-01-18 @ 23:11:02
jag glömde skriva innan att idag blir ju vår lilla busunge 1.5! Tiden går för fort... Vi får se om detta funkar då jag uppdaterar från mobilen.



Dagens fynd

                                          2010-01-18 @ 22:32:39
Dagens Name it fynd


Jacka och byxor, lite tjockare med förstärkta knä och rumpa -120:-



Byxor - 60kr st WCT-jackor - 69kr st 3pack strumpor - 24kr/pack


Kalsonger - 12kr st Byxor - 30kr st / Strumpor - 9kr st


Och denna tröjan blev det på maxi som hade halva reapriset ´- 34.50kr





Chokladmuffins och lång promenad

                                          2010-01-18 @ 14:04:47
Igår gick jag och Kalle upp tidigt och lät Daniel få sovmorgon.

Vi hann med lååångfrukost framför barnprogrammen på tv med först gröt och sen bananmilkshake och stort fat med frukt.

Vi testade även ballongvispen på assistenten genom att göra chokladmuffins, Kalle hjälpte till och hade till slut mjöl överallt, håret, ansiktet och på pyjamasen =)
Han fick även slicka på vispen för första gången och det var poppis - den lilla gottegrisen.
Sen fikade vi på de nygräddade muffisen innan vi gick bort till Ola, Fanny och lilla wilma..
De ville testa vårt mobila bredband så det passade bra med en liten lång promenad..blev några km fram och tillbaka.
Kalle somnade i vagnen och sov i 40min, så han var lite halv tjurig och Wilma fick inte komma nära.

Kvällen tillbringade jag i soffan efter den goda kvällsmaten som blev inbakad fläskfilé, med klyftpotatis och champinjonsås (recept från Ryd =)
Och det kändes i kroppen efter promenaden kan jag lova + att jag vaknade i natt vid 4 med förvärkar, men de gick över så jag fick sova några timmar till.

Bebis får inte komma riktigt än, vi har inte gjort någon gipsmage ännu och vi glömde köpa gips när vi var på apoteket idag..

Nu ska jag ta och äta lite sen ska jag visa dagens FYND =)






Pizzabullar och Nyårsrevyn

                                          2010-01-16 @ 22:30:24
Idag har det hänt grejer här hemma..
Jag har hunnit med både att baka pizzabullar (nya assistent var kanonbra) och städa toaletten...o även köksbordet blev rent från prylar..
Så nu kan vi bjuda hem folk igen =)

Vid 3 kom Daniels föräldrar och lillasyster för att passa Kalle då jag vunnit 2st biljetter till nyårsrevyn i Älmhult genom jobbet.
Så jag o Daniel fick eftermiddan för oss själva och revyn var helt okej...
Med oss hem köpte vi sen pizza och Kalle var vaken ända till farmor och farfar åkte vid 9, då var han hur trött som helst och dagens läggning tog bara 15min.

Medans Daniel la Kalle hoppade jag i mjukisyxorna, städade och tände lite ljus...mysigt =)

Imorgon har vi inte så mycket planerat... blir ev. en sväng ut på isen och så ska vi testa vår internet i norra Diö.
Och så är där en hög med tvätt i sovrummet som ska sorteras...tråkigt men måste göras..

Märks kanske på inlägget att jag är trött... så nu ska jag strax bege mig upp på ovanvåningen för lite skönhetssömn...vem vet när man får sova en hel natt igen...




Sista graviditeten!?!

                                          2010-01-15 @ 20:57:17
Ikväll sitter jag här med en mage som inte är still många sekunder...
Det bökas och sparkas...mysigt men inte så skönt... ibland får h*n in en rejäl spark i sidan och det är så man vill skrika rakt ut...börjar nog bli trångt nu =)

Idag är vi i v. 37 (36+5) och jag har 23 dagar kvar till BF enligt UL.
Kalle är född i v. 39 (38+6) så kanske bebis kommer om redan 2 veckor...spännade..

Men det är med blandade känslor vi går mot BF... jag o Daniel är ganska så överens om att 2 barn räcker (jag är öppen för en liten sladdis om några år =) och då är detta min sista graviditet.. mina sista veckor som gravid..

Och även om jag haft mycket problem med ryggen, ischiasnerven, ryggen och sammandragningar är det så mysigt att vara gravid, att få bära sitt eget barn inom sig..känna hur den bökar och sparkar..

Det är fantastiskt vad ens kropp kan åstakomma med lite hjälp av en kille =)

Annars är nog det mesta klart inför lillebror/lillasysters ankomst.
*BB väskan är packad
*Spjälsängen är bäddad
*Liggdelen till syskonvagnen bäddad
*Kläder till den första tiden tvättade
*Babyskyddet förberett

Ja nu får h*n gärna snart titta ut....jag är så nyfiken på vad det är för en filur..
Vad tror ni?? Flicka eller Pojke?




Socialfredag

                                          2010-01-15 @ 20:41:32
Idag har vi varit sociala hela dagen..

Vid 11 i förmiddags åkte vi ut till Uthövdan för att hälsa på Tobbe, Anna och Lowa.
Då Anna är nyopererad och jag lite höggravid intog vi soffan medans Daniel o Tobbe tog ett pass med rallybilen..
Kalle busade och körde runt med sin Bobby car.


En av anledningarna till garagebesöket =)

Kalle tog även en liten sovtur ute i vagnen ända till killarna kom tillbaka från garaget och sen åt vi Tacos (Kalle åt endast köttfärs!!!)
Efter många Kallekramar till Tobbe o Anna åkte vi vidare till Liatorp för lite snabbshopping innan nästan stopp som var hemma hos Ola, Fanny och lilla Wilma.
Vi fikade och Kalle lekte ovanligt bra med Wilma (Hon är 8mån) och busade med Ola..
Deras Kattungen var också poppis..

Hemma igen var vi vid 18 och då det bara till o börja med maten...en favorit i repris Planka utan planka

Nu nattar Daniel Kalle..
Något som går bättre o bättre..
Förra helgen flyttade vi tillbaka Kalle säng in i hans rum och nu somnar han i sin säng om kvällarna och sover nästan hela nätterna innan han kommer in till oss..




ÖF och storshopping

                                          2010-01-14 @ 19:57:25

Daniel tillbringade dagen i Barkhult hos rallybilen så Jag och Kalle tog tag i dagen tidigare än vi brukar och åkte ner till Öppna förskolan vid 10.
Kalle trivdes och var på strålande humör hela tiden (förutom när vi skulle hem då)
Han lekte med alla bilar, körde barnvagnarna och åkte ruschkana.

När det började närma sig middag åkte vid bort till Willys och handlade, Kalle var så duktigt och körde korgen =)
innan vi begav oss hemåt för lite korv med bröd.
Sen fick Kalle inviga sin nya fleeceåkpåse från Geggamoja... hur gosig som helst..

Köpt hos barnbubblan på deras rea


Så han sov ute i solen i 1 timme innan det vi tog tag i tvätten på ovanvåningen.
Lagom till vi var klara kom Daniel även hem..

Och när de duschat (Kalles andra gång för dagen) åkte de ner till Älmhult för att förlänga Daniels abonemang på mobilen för de hade ett RIKTIGT BRA ERBJUDANDE nu och de kom hem med en massa skoj utan extra kostnad:




Sånt gillas i dessa tider...





Leos lekland och nya scootern

                                          2010-01-14 @ 19:39:02
Igår hade vi en lugn förmiddag sen åkte vi till Växjö och Leos lekland där vi möte upp Nathalie och Zacharias.
Killarna och vi busade i 2½ timme inkl fika paus.
De lekte i bollhavet, åkte ruschkana, hoppade studsmatta (Något även jag gjorde så nu är nog bebis fixerad ;o)
Spelade innebandy och skjut bollar...fullt ös hela tiden..





Vi hann även med en runda inom babyproffsen innan vi åkte hemåt.. vi är lite sugna på den nya Scootern så vi var och kollade liggläget och ev. leveranstid..
Sen är bara frågan vilken färg man isåfall ska välja...




BM och BVC besök

                                          2010-01-12 @ 20:50:41
Idag har vi hunnit med både besök hos BM och BVC.

Besöket hos BM gick bra, bebis var nästan helt fixerad, hjärtat slog så fint och magen hade växt en hel del sen sist.
Vi fick även se huvudet på UL, en extra koll för att se så den ligger åt rätt håll..
Kalle var väldigt facinerad av besöket, han kollade med stora ögon när BM lyssnade på hjärtljuden.

När vi var klara där skyndade vi oss bort till Hälsoringen och 1.5års kontrollen för Kalle.
Kalle var på strålande humör och traggade konstant under besöket.
Han väger nu 11.6 kg (han har gått ner, men det är inte så konstigt för han är kladdig med maten just nu) och så var han 83cm lång. Vår stora kille.



Både hos BM och BVC fick han syn på en bebis och gick genast bort för att titta och känna lite grann..så det ska bli spännade o se hur han tar emot sitt syskon.

Efter Kalles middagslur åkte vi ner till Älmhult och Haganäsbadet.
Kalle älskar att bada..han skrattade högt när vi kastade honom mellan oss och när Daniels simmade under vattnet.
Det blev ett kort en intensivt besök i badhuset, alldeles lagom för busungen.

Nu har han och Daniel gått upp, Kalle är en riktigt pappagris så han får tar läggningarna nu när vi vill att han ska sova i sin säng.
Igår tog läggningen lååång tid och det fick sin förklaring när jag gick upp 2 timmar senare - Daniels sov bredvid Kalle i juniorsängen =)

Nähä nu ska jag läsa lite bloggar sen ska jag också sova... har haft ganska så ont idag, hela blygbenet känns som ett ända stort blåmärke...inte skönt alls så jag ska ta o varma vetepåsen och sen krypa ner i dubbelsängen.

Imorgon blir det Växjö och Leos lekland!!




BB väskan

                                          2010-01-11 @ 21:48:44
Ja i helgen hade Kalle semester från oss =)

vi åkte ner till Vinslöv i fredags kväll och lämnade honom och hämtade honom i Söndags kväll..
Vi fick masor av kramar av pussar när vi kom..men saknat oss tror jag inte han gjort..
Han hade haft fullt upp med pulkaåkning, bus, handbollstittande och mys med Mormor och Morfar.

Själva så fick vi en hel del fixat, möblerat om på ovanvåningen och röjt.
Och så blev BB väskan äntligen packad, den fick detta innehåll:


Tossor, overall från Lundmyr of Sweden och gosig mössa från Yorrik


Babyset från Gangstar


Pyjamas och mössa från Lundmyr of sweden
Bodies och byxor från Nameit
Filtar och raggsockar från Lundmyr of sweden

Och så plockade jag fram babyskyddet och satte dit åkpåsen



Och förra veckan bäddade jag och Kalle spjälsängen (bara täcket som fattas, det har tvättats)


Och bäddade liggdelen till syskonvagnen



Så nu får du där inne gärna titta ut snart....26 dagar kvar..



Vinslöv weekend

                                          2010-01-07 @ 19:02:00
Nu har jag bokat en helg weekend för Kalle hos mina föräldrar.

O det ska bli så skönt med lite egentid bara Daniel o jag...

Få sängen för oss själva

Ingen som skriker när man går på toa eller upp på ovanvåningen

Ingen som vaknar om nätterna

Ingen som kastar saker när han inte får som han vill eller något går emot honom..




Jag älskar Kalle över allt annat och kommer sakna honom enormt men jag tror vi blir bättre föräldrar av att lämna bort honom några helger per år.
Speciellt nu när han är inne i denna fasen..
Och när han är hemma hos sin mormor och morfar får han full uppmärksamhet hela tiden.

Jag ska passa på och städa och möblera de sista och Daniel ska ut o köra på isen med raggar 740n
Och passa på och bara va...
För detta lär var sista helgen vi är helst själva på länge..



Fler bilder från Marcus

                                          2010-01-07 @ 15:22:44













Dålig update och shopping

                                          2010-01-07 @ 15:01:13
Ursäkta den dåliga uppdateringen men även i tisdags hade Kalle högfeber och ville mest mysa.
Och det var bara pappas famn som dög så jag passade på och fortsätta röja i extrarummet.. grejer som stått sen vi flyttade hit för 2 år sen och annat som bara blivit dit slängt.
2 fulla sopsäckar med kläder som ska skänkas och flera påsar med skräp..så skönt o bli av med..att kunna gå in i extra rummet... nu kan folk sova där inne utan att hoppa över banankartonger =)

Igår var febern lite lägre men han var fortfarande inte pigg och då Daniel var på SSR möte hela dagen tog vi det väldigt lugnt här hemma.
Lite hann vi dock med, som att torka av och bädda spjälsängen =)

Idag är busungen nästan som vanligt igen... mycket mys men även en hel del bus..

Jag passade på och ta en tur ner till Älmhult innan, lämnade tillbaka en tröja på Lindex och handlade ny mascara, trosor och nagelfilar.
Handlade lite basvaror på Netto, kollade rean på Gardroben, bortom IKEA o hörde om de hittat Kalles fina Geggamoja mössa som jag förmodligen tappade där förra veckan :( och sen avslutade jag på Team Sportia där jag handlade ny mössa och ullstrumpor till Daniel, han ska upp till Svenska rallyt och hjälpa till i besiktningen o då gäller det att vara välklädd.

Nu ska jag ta o fixa lite lunch sen ska jag fortsätta städningen på ovanvåningen.








Tripp trapp och sjukstuga

                                          2010-01-04 @ 21:23:54
Daniel ringde precis och gjorde mig glad..

Innan idag satt jag och surfade på blocket efter Tripp trapp stolar och hittade en annons med 2st stolar för 300kr st utanför Bromölla och just idag skulle Daniel dit på Bio tillsammans med sina syskon o deras flickvänner.
Så jag ringde direkt och de fanns kvar så nu ikväll var Daniels och köpte den ena.

Känns som ett riktigt fynd då de enda stolarna som fann ute i kronoberg låg på runt 1000kr

Säljare berättade även för Daniel att precis efter jag hade ring,t ringde en från Malmö o ville ha båda stolarna och han var villig och betala mera, så det var schyst av säljaren att inte sälja till den personen.

Annars har vi haft sjukstuga här hemma, Kalle vaknade i natt med hög feber och har idag pendlat mellan 38-39 graders feber (han ligger vanligtvis på ca 36grader)
Han har mest legat i Daniels famn och myst och inte velat varken sova eller äta.. men lite pannkakor och kräm har vi fått i honom och så har han druckit en del.

Jag har börjar på och plocka ner julen och granen åkte ut...bitvis har det gjort riktigt ont i mellangärdet, kan tänka mig att det börjar bli trångt där inne nu..h*n kan vänta nån vecka till så jag hinner städa klart i extra rummet..Men annars får h*n titta ut när som...

Men imorgon ska jag packa BB väskan så det är klart iaf.

Igår när vi var hos mormor som gjorde jag ringtestet och det visade flicka (precis som mormor sagt hela tiden) så det ska bli spännade ovh se vad som tittar ut... jag gjorde även ringtestet när jag väntade Kalle o då fick jag pojke.... =)

Nu ska jag och Kalle kolla vidare på tv4 och Rolandz, Kalle har gosat ner sig på min arm så förhoppningvis somnar han strax så jag kan surfa en liten stund till innan jag också ska sova..








Bilder från MarcuS

                                          2010-01-04 @ 12:26:05
Igår var vi som sagt hos Marcus och fotade lite grann,
Kalle har värre humörsvängningen än mig men några fina bilder blev det..
Marcus håller på och redigerar dem vi vill ha men vi har redan fått några =)












Mot Eslöv och fotograf Marcus

                                          2010-01-03 @ 08:54:13
Idag är vi uppe tidigt här hemma.
Vi ska strax åka neråt Skåne och Eslöv, hem till MarcuS och ta lite bilder på Kalle o magen =)

Marcus har b.la. tagit dessa fina bilder på oss:







Nyårsafton

                                          2010-01-01 @ 19:28:13
Nyårsafton firade vi i Ryd hem hos Nathalie, Anders och Zacharias tillsammans med Anna,Tobbe, Lowa och John.

Vi åt god 3 rätters middag, spelade spel, traggade skit, monterade verktygsbänk, lekte paketleken, kollade raketer och drack drinkar.

Småkillarna försvann in i köket när vi satt och pratade vid bordet.  efter ett tag hörde vi hur de skrattade, när jag sen smög bort för att titta vad de gjorde möttes jag av en stooooor vattenpöl i hela köket, de hade hällt ut Lowas vattenskål...busungarna..

Zacharias spillde även ut sin dricka på golvet men det fixade Kalle, han la sig ner på golvet och slörplade upp det... vet inte vart han får allt ifrån haha...

En väldigt trevlig kväll med andra ord..

Kalle skulle dock inte sova när vi tyckte det men efter många om och men somnade han men sen vaknade han igen vid 23 men det gjorde inget, för då fick han ju se raketerna...något som han tyckte var väldigt spännande.

Hemma igen i Diö var vi vid 03:45 och Kalle var snäll o sov ända till kl 9 i sin säng och sen vidare på Daniels arm till 10:30.
























Julafton

                                          2010-01-01 @ 13:14:34
Så var det nytt år...2010..så nu får Lillebror/lillasyster gärna titta ut när som =)

Vi hade en jättetrevlig nyår i Ryd igår..men då jag inte bloggat om Julafton ännu tänkte jag börja med det...

Kalle leker med sin nya verktygsbänk oh Daniel sover så får passa på o blogga nu.


JULAFTON 2009 Hemma hos mina föräldrar i Vinslöv:

Vi åkte ner på förmiddag och började med jullunch med nybakat bröd och bullar
Och då min bror och Jennie skulle fira med hennes familj på eftermiddan så kom tomten tidigt till oss..
Dock var Kalle lite tveksam till att börja med...





Efter det åt vi julbord, massa gott!!



Etter vila för både mig och Kalle hade vi en andra julklappsutdelningen där Kalle fick dela ut julklapparna med hjälp av oss, de första paken gick bra och han delade ut till rätt (vi pekade) men sen kom busblicken fram och han gick mot rätt person för att sen vända om och ge paketen till nån helt annan och springa skrattandes därifrån.




Paket öppningen tog lite tid då Kalle fick många bilar och varje bil skulle lekas med innan han fortsatte..


Efter lite julgodis och nötter spelade vi paketleken..



Kalle testar duschmössan mamma fick i sitt ena paket..framför ligger tvättsvamparna jag fick =)

Vi hade en lugn och trevlig jul, perfekt för Kalle..o han fick en massa fint..




Kalle fick även en juniorsäng med tillbehör av mamma o pappa, bilar och pengar insatt på sitt konto av Daniels föräldrar, en bilmatta och bilar av sin farbror Tobbe och Anna mm.




............................
    RSS 2.0............................