Helg igen

                                          2009-11-28 @ 12:05:42
Det blev inget dagis för Kalle i Torsdags..han vaknade på natten med feber och skulle bara ligga ner om jag kliade honom på ryggen...varje gång jag slutade hördes öhh öhh från sängen haha...
När han och Daniel steg upp lite senare hade han 38.5 (han brukar ligga på runt 36,7) själv fick jag sovmorgon som vanligt... bebisen var extra vild på natten så jag kunde inte sova så det fick bli både sovmorgon och sen passade jag på o vila när Kalle gjorde det på förmiddan.

Efter middag åkte vi upp till Växjö, Kalle myste hos Anna medans jag och Daniel lämnade 2 tavlor till Marie på Cafe Zity på mina smycken och sen handlade lite julklappar...hittade även lite fint till mig själv och en finbody till Kalle.

Kalle somnade i bilen hem och när han vaknade var han piggare så vi åkte hem till Ola, Fanny och lilla Wilma som hade gangstarparty, jag hämtade kläderna som beställdes hemms hos mig förra veckan också passade jag på och fynda ur hennes visningskollektion då det var sista visningen och hon sålde ut allt för halva priset.

Vi stannade dock inte så länge för både jag o Kalle var rätt trötta.
Natttningen gick bra och han somnade direkt.

Igår tog vi det lugnt hela förmiddagen sen åkte vi ner till Älmhult, jag och Kalle tog vagnen i centrum, lämnade lite kläder hos Anders på volvo, kikade inom Lindex, handlade nya "toppar" till örontermomtern och 2st nappar till lillebror/lillasyster på apoteket och kikade inom gardroben innan vi gick till IKEA, dock hann vi inte mer än upp för hissen innan Daniel ringde och var klar med sina ärrende så vi gick tvärs över vägen bort till Hannas för lite mat...deras kebabtallrik är riktigt god.

Sen körde Daniel och hämtade ett nytt däck till 740 som haft punka medans jag och Kalle tog en snabbrunda på IKEA och handlade 2st lyktor till framsidan, en spegel och kakformar.

Efter det var jag helt slut...när jag väl nattat Kalle (som tog lite längre tid än vanligt, för han skulle även igår bli kliad på ryggen) kom jag knappt upp ur sängen.... ischiasnerven, ont gjorde det iaf.
Tyvärr vaknade Kalle efter 1 timme så han fick kolla på Idol med oss innan vi gick o la oss allesammans..men då dög inte min hand..nej nej.. det var bara Daniels hand som fick klia honom på ryggen och han märkte skillnad i mörknet *suck*  han är väldigt bestämt av sig vår lille son.

Idag hade jag tänkte få upp lite julsaker men vi får se hur det blir med det... hela nadanvåningen är en stor byggarbetsplats känns det som....damm och kalles leksaker överallt...

Men Daniels ska börja tapsera strax så förhoppningvis är vi klara om en vecka (ska byta golv också)


Ikväll blir det myskväll för mig och Kalle, Daniel ska ut och festa till att med förfest hos Tobbe o Anna och sen vidare till granada.

Och sen imorgon åker jag och Kalle iaf. (vi får se hur daniel gör) till Vinslöv för att baka pepparkakor och lussebullar och gå på julskyltningen.

Från förra årets julskyltning



Idag är 70 dagar kvar =)




2008-12-31

                                          2009-11-25 @ 21:40:13
Såg inte det själv men en anonym läser upptäckte att sista datumet på kupongen är 2008-12-31 vilket är lite konstigt då adressen till kupongen var med i veckans reklamblad från MAXI..

Vi har använt 2 sådana iaf. och båda gick igenom...



Pampers

                                          2009-11-25 @ 20:55:17
Sen sist så har jag hämtat hem en grusig Kalle som både lekt i och ätit grus på dagis- mums

efter lite mat för oss båda och en timmes vila för Kalle åkte vi ner till familjecentralens öppna förskola.

Kalle verkade trivas väldigt bra, han lekte med bilarna, åkte ruschkana och gick runt o tittade.. sångstunden var inte lika kul och nån fika hade han knappt tid till...och hem det ville han inte =)

Efter det möte vi upp Daniel på elme färgland, vi handlade hem tapeter, tapetklister och lite annat smått och gott innan vi avslutade på Maxi.

Alla ni mammor som använder pampers måste jag tipsa om denna sidan,
http://pampers.drax.se/pdf/internetkupong.pdf
MAXI har erbjudande på Pampers MEGA box för 149kr och med denna rabattkupongen gav vi inte ens 90kr för 99 blöjor = BILLIGT!!

Väl hemma har vi lagat kvällsmat...Kalle ståendes på sin pall mitt i vägen innan han helt gav upp och det var dags för läggning...o dagens läggning gick hur bra som helst... han fick sin flaska nyponsoppa, drack upp den...mumlade lite för sig själv och sen somnade han... hoppas hoppas detta håller i sig...

Imorgon blir även en dag med massor på schemat...
först dagis för Kalle sen bär det upp till Växjö..Anna ska klippa mig och sen ska hon passa Kalle medans jag o Daniel fixar lite julklappar...jag ska även lämna in lite tavlor med bilder på mina smycken hos Marie på Cafe Zity där de ska hänga på hennes vägg...blir nog en fika hos henne också =)
Sen blir det raka vägen hem till Diö då vi ska på Gangstarparty hemms hos Ola, Fanny och Wilma...o förhoppningvis har säljaren med sig vår kläder vi beställde förra tisdagen.

Nähä om man snart skulle göra Kalle sällskap... 10 timmar sömns behövs...minst =)



Tomtesmyg

                                          2009-11-25 @ 11:13:06
Igår var vi på Tomtesmyg hela familjen nere i Älmhult.
Tyvärr var inte vädret på vår sida men det var trevligt ändå.

Vi gick en ganska så lång runda (iaf. för en 1½åring och en gravid med foglossning)
Kalle skulle gå själv (han gick nästan halva själv) och med paraplyet i handen, vilket gjorde att det tog lite extra tid.
Han var inte ett dugg mörkrädd och bara traskade på.
Längst med vägen fanns 3 stopp, vid det första fick Kalle en reflex, vid andra träffade vi tomten som delade ut önskelistor och vid sista bjöds vi på papperkakor, sen var vi tillbaka vid scoutstugan, där vi bytte våra startbiljetter mot godispåse (barn) och korv med bröd innan vi åkte hem..

Väl hemma somnade kalle direkt, iförgår tog läggningen i sin egen säng 45min och igår 0min, han fick sin nyponsoppa och sen sa han inte ett ljud till... han vaknade till lite i natt men fick lite dricka sen somnade han om till kl 8 - skönt!! Får väl se hur det går ikväll... får nog börjar ta honom på kvällspromenader så han är riktigt trött när det är dags o sova..

Annars så har vi ingen vardagsrum längre... allt förutom soffgruppen står i köket/matsalen.
Tapeterna är nerrivna och taket målat, nu fick Daniel köra till Jönköping huxflux men imorgon hoppas vi kunna spakla det mesta och kanske tapsera en del på lördag förmiddag..

Nähä dags och hämta hem busungen från dagis...
sen blir det öpnna förskolan i eftermiddag





Tisdag

                                          2009-11-24 @ 10:21:26
Ännu en helg har passerat..

Vi har nu gått in i v. 30, bara 10 veckor kvar tills vi är 4 i familjen...Denna graviditeten har gått skitsnabbt... jag har inte haft den tid som jag hade när jag väntade Kalle, när man kunde ligga på soffan och äta choklad hela dagarna.
Mitt gravidmys får jag på kvällen när bebisen är som vildast..t.o.m. Kalle fick en spark i huvudet för några veckor sen haha.

Kalle ja, vår underbara son som har en vilja av stål...han muttrar och "skäller" om han inte får som han vill... men oftast är han gosig och väldigt generös med både kramar och pussar. Han tycker väldigt mycket om att hjälpa till, både i köket och i garaget.

Sömnen går det bättre med också, i natt sov han hela natten i sin säng brevid vår... han vaknade 2 gånger men somnade om. Vid 6 kom han över till vår säng och sov sen vidare tills vi fick väcka honom vid 8.


Kalle provar bebisens liggdel till syskonvagnen som vi fått låna av Markus och Martina.





lite om allt möjigt

                                          2009-11-21 @ 22:49:51
Tack för era kommentare ang. kommentaren jag fick - det värmde =)

Jag Skulle egentligen jobbat till den 2 dec men då jag hade både komp och föräldraledighet kvar gick jag hem I ONSDAGS!
Nu ska jag bara vara hemma och njuta av tiden med Kalle...vår lilla underbara kille som snart ska bli storebror.
Idag är det 78 dagar kvar till BF Spännande'
Tillbaka på jobbet är jag förhoppningvis inte förrän 2011 =)







Så till veckan

I måndags åkte vi och Anna till Leos lekland där vi möte upp Zacharias, Nathalie och Anders för massa bus..
N o A skulle på ultraljud och kika på Zacharias syskon som ska titta ut i april, så det passade perfekt att Z stannade kvar hos oss på Leos..



Efter 2,5 lek var killarna trött och vi så klart så då åkte vi till Jula för att handla lite till belysning till vedboden..Kalle köpte en blå julstjärna till sitt fönster också.

Kände mig lite småkrasslig i halsen


i Tisdags
var jag först hos Bm för en rutinkoll, allt såg bra ut och jag hade gått upp ytterliggen 2,5 kg totalt 3,4kg... får hoppas inte det ta ett skutt på slutet som med Kalle.. Sen till affären och handla lite snabbt, hem och plocka undan och förbereda för kvällen då det var dags för ännu ett gangstarparty..

Daniel var på SSR möte så jag och Kalle fick sköta det själva men det gick jättebra även om han var lite trött..
lite nytt blev det shoppat så klart..



+ 2 hemliga paket..

När sista gästen gått gick jag o Kalle o la oss..jag hann vila i 15 min innan Daniel kom hem och jag fick slänga mig in i duschen och sen köra till jobbet..

kände mig lite halvhängig under dagen och halsen gjorde lite mera ont och det började sätta sig på bihålorna.

Väl på jobbet blev det inte mycket jobbat, orkade 1 timme innan jag kände mig swimfärdig... så det var bara till o åka hem för att vila och inte riskera att smitta resten av kollegorna.

Onsdagen tillbringade jag i sängen HELA DAGEN, var väl uppe ca 45 min totalt... varvade halstabletter, alvedon och choklad med vatten och juice... hade ont i hela kroppen, hosta och feber...inget kul alls...

Kalle därimot hade en höjdar dag, först dagis och sen öppan förskolan... där han även blev vaccinerad mot svininfluensan... vi visste inte att de hade massvaccination där nere men vår granne jobbade extra där nere som samordnare så vi fick en tid till Kalle så nu behöver vi inte tänka mer på det... med tanke på hur dålig han blir vid en vanlig förkylning så kändes detta rätt även om jag varit lite emot det..
Och på kvällen fick han busa med farbror tobbe...

I torsdags
var jag fortfarnade dålig men var uppe ur sängen iaf. och på eftermiddagen kom Anna och klippte Kalles hår..och sen bjöd vi henne o tobbe på kvällsmat...hemmagjord pizza =)



Gårdagen bjöd på ännu ett besök på vårdcentralen för att kolla upp Kalles öron, dock falskt alarm - Skönt!
Kalle fick lämna blodprov och han var så duktigt och sa inte ett ljud.
Efteråt gick vi bort till IKEA, skulle möte upp Daniel på willys men han fick komma bort till IKEA han också och ta en fika med oss...för Kalle skulle båda åka ruschekana, leka på barnavd och på resturangen (deras lekhörna)

På kvällen skulle han INTE sova...han var uppe med oss till kl 23:15 *suck*
han dansade till idol, moonade haha och åt popcorn...till slut somnade han sittandes i Daniels famn.




Idag har Kalle o Daniel varit i garaget och mekat med grannens bil och sen har vi haft besök av Ola och lilla Wilma.. Och har killarna åkt ut till barkhult så jag kan sitta med min smyckestillverkning i lugn o ro!

o jag har hunnit med massor i eftermiddag:














Svar på tal!!

                                          2009-11-14 @ 21:15:45

Denna kommentaren fick jag innan:

polisen om Julkort:
tur du orkar med ullared o huseby när du inte klara av att jobba,
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 95.209.107.32

- Ja, visst är det!!



Först gjorde den kommentaren mig riktigt irriterad, sen sur och nu känns den mest patetisk.

Dels, kan man inte stå för sin åsikter eller tankar genom att skriva ut sitt namn kan man lika gärna va tyst!
Dels, så jobbar jag faktisk!!

Jag är sjukskriven 50% pg.a. rygg och blygsmärtor något jag får när jag lyft något tungt eller anstränger mig, det kan räcka med att jag bär Kalle upp för trappen för att jag ska få ont.

Jag klarar inte av att jobba 100% , mig kropp klarar inte av det och jag riskerar att föda för tidigt om jag jobbar 100%  och det är något jag INTE vill.
Ska jag kunna ha ett fungerande liv utanför Swedwoods dörrar kan jag inte jobba fullt ut..
Kalle ska inte bli lidande bara för att min kropp inte klara av att stå en hel natt och lyft luckor!!

Och om man har dessa smärtor + foglossning som jag har så rekommenderar Bm och läkaren att man rör på sig...inte springa eller träna hårt men ut och gå i sin egen takt.

Och gick i min egen takt det gjorde jag både i Huseby och i Ullared..och det är inte precis att jag åkte dit istället för att jobba nej både onsdag och torsdag natt tar jag utöver de 50% sjukskrivning ut Föräldrapenning - något ALLA föräldrar har rätt att göra om man har dagar kvar..o dagar det har vi gott om...nu tillbringade jag inte hela fredagen med Kalle men jag  handlade en massa fina julklappar till honom!! =)

Nä vad jag gör på min fritid eller hur mycket jag jobbar har INGEN förutom jag själv, min chef och FK med att göra.
Som mina veckor ser ut  nu är perfekta för MIG, jag orkar oftast med både jobbet, kalle och lite av hushållet.

Vet DU t.e.x att varje kväll innan jag kör till jobbet får jag massage av Daniel, att jag duschar jättevarmt för att ryggen ska kännas bättre...att jag vissa nätter får äta flera alvedon bara för att kunna sitta ner en längre stund?

Känner jag sen att jag klara av att åka till Ullared varför ska jag då stanna hemma?
(Sen att jag inte kunde vända mig om i sängen på kvällen det fick jag ta)
Man mår ju inte precis bättre av att bara ligga på soffan hela dagarna.
Tror inte jag var den enda sjukskrivna på Gekås!!

Nä Anonyma spydiga kommentarer behöver ni inte skriva, jag tar inte åt mig...jag vet SJÄLV vad som är bäst för mig....

Och vad som är ännu skönare är att jag bara har 8 nätter kvar att jobba innan HP..
Sen ska det njutas!!









Julkort

                                          2009-11-14 @ 18:50:40
Ikväll har vi tagit bilder till årets julkort..
Bjuder på en extra söt bild på vår lille tomtenisse =)






Vår lilla kökshjälp

                                          2009-11-14 @ 18:47:15
Kalle älskar att hjälpa till i köket... varje dag flera gånger om dra han bort sin pall till köksbänken..
Så bjuder på lite bilder på vår kökshjälp =)

Bakar after eight muffins







Våffelbak





Huseby Julmarknad

                                          2009-11-14 @ 18:34:27
I Onsdag var vi och Zacharias, Nathalie och Anders på Huseby julmarknad..

Provsmakade massa gott och hade en väldigt trevlig kväll tillsammans.

Kalle fick smak för ett julbröd och vägrade gå ifrån ståndet..efter 4e biten tog jag honom i handen och gick därifrån då norpade han en till!! Så ett sånt bröd fick han givetvis ha.

Vi handlade även hem till julkorv, sill, senap, glögg, salt och polkagrisar....det mesta närproducerat och utan massa tillsatser- sånt gillas!


Zacharias och Kalle


Killarna har varit och handlar polkargrisar hos Virestads folkdanslag




Ullared och Gekås

                                          2009-11-14 @ 18:16:58
Gangstar partyt blev inställd i torsdag p.g.a. hon som skulle hålla i det åkte på maginfluensa så istället åkte vi till Ryd på kvällsmat - äntligen fick vi inbakad fläskfilé och det var super gott (jag vill ha receptet natha!)
Daniel och Kalle åkte hem på kvällen men jag stannade för en natt i myssängen...
Jag och Nathalie skulle nämnligen till Ullared och Gekås igår..
05:15 ringde mitt alarm, upp och duscha o fixa till sig så gott det gick sen lämnade vi Ryd lite över 6.

Väl framme var där ingen kö (fast jag körde så sakta haha) så vi kom direkt in - i KAOSET!
Vi började vid leksakerna och där gick det knappt och ta sig fram..men lite leksaker fick vi med oss iaf.
så nu är julklapparna till Kalle, Zacharias och Anton klara... Skönt

Vid barnkläderna var det nästan lika fullt.. folk som ställde sin kundvagnar mitt i gångarna och sen stod det gärna kvar bredvid så man absolut INTE kom fram *suck*
Hittade några t-shirts och 2 tjocktröjor till Kalle och strumpor till bebisen sen fick det räcka..
Till mig blev det lite mammakläder, tunikor, en klänning, lite nya bh:ar,en amningsbh och ett gäng med trosor..
även Daniel fick sin del av underkläder.. en hög med kalsonger och ett storpack svarta strumpor.

Sen blev det lite annat smått och gott också...så som, tandkräm, tandborstar, duschkräm, smaker till soda steamern, filmer till Kalle, cd-skiva, nya nappar till Kalles nappflaskor, filt och bäddset med barbapapa till bebisen, amningsinlägg, julpapper, julklappsetiketter, snören, popcorn, chips, potatisgratäng, hårklämmor, wax till D, grillvante, sköljmedel, refilltrasor till moppen...o lite till =)

Hemma igen var vi iaf. vid 17, trötta och hungriga... Men kul hade vi =)





Vår lilla sjukling

                                          2009-11-12 @ 14:44:51
Va har hänt sen sist då?
Jo MASSOR

i Fredags var vi  nere i Hässleholm och åt Farsdags middag (Pappa bjöd =) på Cats tillsammans med Mamma,pappa,Lillebror och Jennie.

Jag var lite små nervös hur det skulle gå med Kalle men det gick jättebra... Dels var det Gala på ovanvången så det var rätt lugnt inne på resturangen och så är personalen där supertrevliga så Kalle gick runt och charmade alla, stod i deras stora fönster och kollade på folket utanför, ritade i deras returangens ritblock och lekte med sina bilar.
Maten var lika gott som sist och vi var alla proppmätta när vi gick därifrån.

Efteråt tog Daniel bilen mot småland igen och jag och Kalle packade in oss i mamma o pappas bil för en lite weekend i Vinslöv.


Kalle på lördagmorgonen i sin morbrors gamla mjukisdress =)

Lördagen var vi på kalas i Tomelilla, min kusin Isabelle som fyllde 17år.
Innan hann vi med ett besök på Bo Olsson också, kollade julklappar och lite annat smått och gott..
De hade b.la. erbjudande på Brio´s spis så istället för ca 400kr kostade den 169kr så en sån ska Kalle få i julklapp..perfekt =)


Väl på kalaset var det fullt ös på Kalle, han var i himmelriket när piggen öppnade deras koffert full med bilar...
Sen var han knappt stilla på hela eftermiddag... fler och fler plagg åkte av och till slut sprang han i bara blöjan.

Lite bilder som mamma tog på Kalle på kalaset:










Sen blev det jobbigt:



På vägen hem somnade han nog innan vi var ute ut Tomelilla, sov hela vägen till Kristianstad sen var det något som inte passade och han skrek resten av vägen hem..

Han Somnade sen om hemma efter lite saft och sov gott under körslaget som jag tittade på bredvid honom..
Tyvärr vaknade han vid 23:30 och var ledsen...han och mamma gick ner och åt lite yoghurt och sen skulle han så klart busa i sängen... sen somnade han äntligen om på min arm men bara bara för nångon minut innan han hostade tills han kräktes upp allt! , på sig, mig och i sängen...så det var bara till o ner och duscha av honom.. efter det var han piggare och hoppade i sängen och skulle inte sova... med vid 04:20 somnade han äntligen om några timmar.
Sen tog min snälla mamma honom på morgonen så jag fick sova en liten stund till.
Sen på eftermiddan tog jag och Kalle tåget hem till Älmhult där Daniel möte upp oss..

Även söndag natten slutade som natten innan med att Kalle kräkte ner mig, så det vara till o upp och byta sängkläder och duscha oss...
Han har alltid haft problem med hosta innan , men då har han oftast bara klökts men denna gången var hostan mycket värre och det gick inte 30 sek mellan hostningarna..
På dagen märker man knappt av hostan, bara näsan som rann lite.
Men när även måndag kvällen började med hosta och när han för 3e gången kräkte ner mig ringde jag sjukvårdsupplysningen som skickade mig vidare till barnakuten som tyckte vi skulle åka in och kolla upp hostan/andningen då han efter varje hostning kippade efter andan.
Så 3 timmar tillbringade vi på barnakuten med en toppade Kalle (övertrött) innan han till slut fick inhalera något för hostan och så fick han peniclin för han var röd i öronen igen!
Resten av natten fick han sova i sittdelen till vagnen då han blev beordrad högläge.

Nu är han iaf. mycket piggare och hostar inte alls lika mycket.... vår lille skrutt..
Inte alls kul och höra hans hosta och se hur jobbigt han tycker det är..så nu hoppas jag vi slipper fler såna här förkylningar på ett tag!







Ny åkpåse?

                                          2009-11-12 @ 12:05:02
Jag är så sugen på en ny åkpåse till Kalle...
Funderar starkt på denna:





Och en mysig filt till bebisen... Hur mysigt hade det inte varit o haft i syskonvagnen..
Nähä får nog ta och bearbeta sambon när han kommer hem =)

Du hittar åkpåsen och filten hos FreshMilk



Sjukling

                                          2009-11-08 @ 22:14:32
Blir inget lång inlägg ikväll.

I helgen har jag o Kalle varit på weekend i Vinslöv..
Tyvärr blev han sjuk i lördagsnatt, täppt/näsan rinner, feber och hosta (hostar tills han kräks)
så i natt blev det inga många timmarna sömn vilket jag ska ta igen nu genom att krypa ner hos den lilla mannen i mitt liv, han ligger redan i vår säng o sover  =)


Kvällsborstning av alla 10 tänder...



v. 28

                                          2009-11-08 @ 22:09:37
Uträkning utgår från dagens datum: Sön 8 nov 2009.
Din graviditet startade Sön 3 maj 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 17 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 6 feb 2010
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?



Tjuvkik

                                          2009-11-05 @ 11:12:24

Tjuvkik bland bebisen grejer....



Funderat..

                                          2009-11-03 @ 10:56:42
Nu har jag suttit med kalendern och räknat och funderat..
Jag har en hel del semesterdagar och komp kvar... (semesterdagarna tar jag nog ut i feb för att täcka upp de sista dagarna utan havandeskappenning)
Så med lite knep och knåp jobbar jag nog bara 10 nätter 50% till innan jag går hem!!
Det ska bli så skönt...kunna ta det lugnt och vila ryggen.
Isåfall stämplar jag ut onsdagen den 2 dec. kl 01:45 för denna gången..
När jag kommer tillbaka, det vet jag inte.... Men vi kommer vara hemma med barnen till aug. 2011 iaf. sen hur vi lägger upp det, det får vi se sen... mycket beroende på Daniel framtida jobb.

Nu ska jag snart hämta en TRÖTT Kalle , som gick upp redan kl 5 imorse..
Han gick upp lika tidigt igår och då bröt han ihop när jag kom till dagis för att hämta honom så trött var han... i vanliga fall kommer han springandes (så gott det går i vinterkängor och overall) när han ser bilen.

Sen i eftermiddag åker vi nog och badar, mitt jobb har gratis bad en gång i veckan nu i nov/dec, så det får man passa på och nyttja!
Ska bara se om jag hittar något att bada i.... har för mig det ligger en mammabaddräkt i påsen med mammakläder...







Havandeskapspenning

                                          2009-11-02 @ 15:06:28
Idag kom det glada besked med posten, min havandeskapspenningsansökan hade gått igenom och jag blev beviljad heltid från och med den 10 December :o)





Livet i Diö

                                          2009-11-02 @ 10:48:41
Dags för en liten uppdatering om vad som händer här hemma kanske..

Vi börjar med vårt lilla hjärtegull/busunge - KALLE
Han är så med nu, kan visar tydligt vad han vill och gör sig förståd med JA/NEJ och genom att peka.
Han går på dagis 4 dagar i veckan 3 timmar och Älskar det... Han kan vara lite kinkig när jag lämnar men det går över på 10 sek och sen är det fullt ös.
När vi kommer och hämtar honom springer han mot oss med armarna i luften skrikandes - sötnosen =)
Han är inte stilla en sekund och gillar att upptäcka allt runtomkring och busa.
Att vara ute och leka är också en stor favorit.
En annan favorit just nu är Pippi på rymmen, han sitter som ljus och kollar..andra favoriter på tvn är Rorri racerbil, Thomas Tåget och Händiga manny och rallyfilm så klart!
Sömnen därimot går det så där med, han har fått nya kindtänder och varit lite allmänt tjurig den senaste tiden, han somnar (oftast) i sin egen säng men vaknar på natten och vill in till oss (Daniel) och min famn dugen inte, nej tätt intill pappa är det som gäller =) visserliggen skönt för mig då jag inte kan ligga hur som helst.



Kalle på prisutdelningen/festen för SSRC, längst fram på scenen kollandes rallyfilm.

Med MIG då, Jodå jag har gått ner ännu mer i tjänst och är nu 50% sjukskriven p.g.a. smärtor i rygg och blygben.
Jag tar även ut 2 halva föräldradagar så jag jobbar bara 2 halva nätter ena veckan och 3 andra - Lagom, jag har inte alls lika ont men kan ända jobba lite iaf. och jag får massor med tid med Kalle och kan hämta honom på dagis.
Min inneboende är VÄLDIGT aktiv och vissa kvällar/nätter kan jag knappt somna för det är så fart där inne..
igår gick jag in i v. 27 alltså är det bara drygt 3 månder kvar... Det har verkligen gått jättesnabbt denna gången... både positivt och negativt.. Jag har handlat en del till lillasyster/lillebror, är ju lite andra sorts kläder denna gången...Kalle är född mitt i sommaren och denna tittar ut i febuari så en overall från Lundmyr of Sweden har det blivit och en åkpåse till babyskyddet (och lite till hihi)
En sak som vi haft hängandes över oss är liggdel och syskonpaket till vår syskonvagn- en Emmaljunga Cangaroo Twin och ja har ringt runt till olika butiker men INGEN har haft hemma men vi har haft sån tur att vänner till oss har en likadan vagn och deras barn är nu så stora att vi fick låna deras - Tack!!!
Smyckestillverkningen går också bra, nu i nov/dec ska jag ställa ut mina smycken på Cafe Zity i Växjö =)
Jag håller även på med en ny hemsida, länkar den så fort den är klar.



Daniel då, han är tråkigt nog fortfarnade arbetslös..men om man ju någon gång ska bli arbetslös är det perfekt nu när Kalle är liten, för dem 2 får massor av tid tillsammans.
Jobb har han garanterat men inte förrän i vår, så vi får hålla tummarna att något trillar in snart..för annars lär vi gå varandra på nerverna när båda ska va hemma ;)
Han har haft lite otur också och klämde sitt finger ganska så illa för 2 veckor sen, när han skulle tömma hästsläpen, rakt över nagel och så en halv cm in,(Fingret var helt platt och han kunde se benet först) så det blev sjukhuset och röntgen och fingret var av men de kunde inte göra något så efter 5 TIMMAR på kirurgen fick vi kör hem igen med fingret omlagt bara...
Tusen tack till Anna som hämtade Kalle på dagis och underhöll honom tills vi kom hem!!


Mina killar

Nähä nu ska Kalle snart hämtas på dagis..





............................
    RSS 2.0............................