v. 32

Igår gick jag på min havandeskapspenning och jag var även hos mvc för glukostbelastning och den vanliga kontrollen.
Allt såg bra ut förutom mitt järnvärde..så nu blir det till o knapra de hemska niferexen i 3 veckor.
SF måtet var på 31cm och jag hade gått upp 0.5kg (lagom =)
Efter MCV besöket möte jag upp Daniel på Hartmans hörna för en sen frukost/tidigt lunch innan jag körde och hämtade busungen och Daniel hämtade vår nya tv.

På kvällen var jag och Kalle på Blingos reaparty, jag fyndade 2 plagg till bebisen för 50kr st annars var där inte så mycket..
Vi gick även bortom Lindex och handlade julklapp till mamma/mormor och så blev det 2 st mumintrollen pyjamasar i stl 86 och 56 =)
Hela Älmhults besöket tog 40 min men hade gått hälften så snabbt om inte Kalle skulle gå själv, kolla i alla skyltfönster och säga hej till alla han möte...

Annars så är vi redan i v. 32...tiden går för snabbt känns det som... redan om 8 veckor har vi en till liten här hemma... spännande och skrämde precis som med Kalle men denna gången är det annorlunda saker man är nervös och fundersam över.... t.ex. hur det ska funka med Kalle o.s.v. men det tar vi då...

v. 32

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 11 dec 2009.
Din graviditet startade Sön 3 maj 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 17 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 223 av 280. (79,6%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 5 fulla dagar (v31+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 6 feb 2010
Du har 57 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen:
Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.







Postat av: miian

oh vilken fin kul,jag gissar på en lillebror minsann,vet inte varför men bara känns så.

Hade dock varit roligt om ni fått en liten prinsessa,för visst är det väl så att om man hade fått önska så hade man nog önskat sig iaf en av varje,bara för att liksom ;) ;)

2009-12-13 @ 21:43:47
URL: http://miian.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

............................
    RSS 2.0............................